Ciorba taraneasca de vacuta

de Oana in Ciorbe, 31 Mar 2009 | 59624 vizualizari

 

Daca e ciorba de vacuta taraneasca, vom pune mai multe feluri de legume, rasol de vita si carne macra de vitel.

 

INGREDIENTE

  • 3-400 gr carne de vita
  • o bucata rasol
  • 2 morcovi
  • jumatate de telina
  • o ceapa
  • un fir de praz verde
  • un ardei gras
  • o mana de mazare
  • o mana de fasole verde
  • 2 cartofi
  • 1/2 l de bors
  • o cutie de rosii in bulion
  • o mana de taietei lati
  • un ou
  • leustean proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta:

Rasolul trebuie sa fie cu maduva, carnea o taiem cubulete, le dam intr-un clocot si aruncam apa. Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa limpede.

Carnea de vitel fierbe mai greu, asa ca o lasam vreo 2 ore, sa fie moale-moale.

Intre timp pregatim legumele pe care le vom adauga in ciorba de vacuta, le spalam, le curatam si le taiem cubulete mici... asteptam sa fiarba carnea. Punem apoi legumele in ciorba de vacuta si lasam la fiert. Spre final punem borsul si rosiile in bulion taiate marunt, taieteii si mai lasam putin la fiert. Dupa ce oprim focul batem un ou deasupra si punem leustean verde. Ciorba de vacuta merge de minune cu smantana si ardei iute.

TIPS-URI

1

din ciorba de vacuta taraneasca nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma rasolul cu maduva, care da un gust deosebit ciorbei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras 1

02.01.2009, 00:03

Andreea, daca ai o reteta buna te asteptam s-o posetezi aici

Aurelia 07_07 1

29.10.2014, 08:27

Panacris 1

15.06.2016, 07:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca